середа, 20 березня 2019 р.


ВОДА - ЦЕ ЖИТТЯ


Нічого у світі не може існувати без води. Вода – найцінніший ресурс планети, найдорожчий скарб та найнебезпечніша стихія. Про її значення та цінність мають пам’ятати всі: і дорослі і малі. Тому з метою виховання бережливого, ощадливого та шанобливого ставлення до водних ресурсів у Мащанській публічно-шкільній бібліотеці до Всесвітнього дня води відбулася зустріч з фахівцем зв’язків з громадськістю і пресою Рівненського міжрайонного управління водного господарства Анною Ковальчук, яка розповіла багато цікавої та пізнавальної інформації про водні ресурси світу для учнів 3 класу Мащанського ліцею.


Під час зустрічі відбулась дискусія з третьокласниками про роль води в житті людей, тварин та рослин, активно обговорювалися питання бережного ставлення до водних ресурсів, про цінність води, від якої залежить життя на Землі. Спільно із своїм класним керівником Оксаною Веремчук учні виявили бажання намалювати малюнки про воду, на яких відобразили своє бачення збереження водних ресурсів.



Цікаві факти про роль води в житті людини присутні на зустрічі мали змогу дізнатись із інформаційного стенда «У її краплі – життя», оформленого у бібліотеці.
Крім того, Анна Ковальчук провела інформаційний лекторій для учнів 5 та 6 класів Мащанського ліцею з теми «Використання та збереження води».
Наприкінці зустрічі Анна Ковальчук основну увагу учнів звернула на дбайливе ставлення до води як природного ресурсу, її збереження та економного використання у побуті.