вівторок, 8 лютого 2022 р.

 ДЕНЬ БЕЗПЕЧНОГО ІНТЕРНЕТУ 2022

 


Щорічно у другий вівторок лютого світ відзначає День безпечного інтернету. Ініціаторами створення такої події виступили європейські організації Insafe та European SchoolNet у 2004 році. Всесвітній день безпечного Інтернету вийшов за межі європейського континенту і відзначається вже у понад 120 країнах світу. В Україні почали відзначати лише з 2009 року завдяки компанії Майкрософт.





У 2022 році День безпечного Інтернету відзначається 8 лютого під гаслом «Разом для найкращого Інтернету».



Метою Дня безпечного інтернету є залучення суспільства та влади до розповсюдження механізмів безпечної діяльності в інтернеті. При цьому, обговорюють проблему етичного спілкування, яке не повинно містити прояви тероризму, дискримінації та неповаги. Важливим питанням є використання інтернету дітьми й молоддю. Адже нові покоління фактично народжуються зі смартфонами в руках. А батьківський недогляд чи байдужість до того, що саме шукає дитина в мережі та що вона може там побачити – становить величезну загрозу. Дитина може стати жертвою емоційно-психічного нападу чи насилля, що призведе до жахливих наслідків.




За даними ООН, понад 70% користувачів Інтернету 15-24 років піддаються небезпеці залякування та переслідувань.

Мащанський ліцей долучився до заходу “Всеукраїнський онлайн-флешмоб освітян до Дня безпечного інтернету”, який відбувся 08 лютого 2022 року з 14:00 до 15:00, було зареєстровано рекорд України щодо виконання освітянами цифрових вправ у віртуальних кімнатах Google for Education. Захід відбувся в рамках співпраці Google Україна та Міністерства освіти і науки України.



         Крім того, педагоги Мащанського ліцею взяли участь у вебінарі «Правові основи роботи з інформацією», який організувала кафедра природничо-математичної освіти Рівненського ОІППО.