вівторок, 12 березня 2019 р.

ШЕВЧЕНКІВСЬКІ ДНІ У МАЩАНСЬКОМУ ЛІЦЕЇ


Плине час, як стрімкі води сивого Дніпра-Славути. Минають роки, десятиліття... Але ніколи не минеться народ і його невгасима любов до всього найкращого, що квітчає рід людський і землю рідну. Ніколи не погасне в серцях глибока шана до яскравого сузір’я полум’них борців за народне щастя, до геніїв, що віддали свій талант рідній Батьківщині. Серед них Тарас Григорович Шевченко...




9 березня минуло 205 років від дня народження Великого Кобзаря. З 4 по 11 березня в Мащанському ліцеї проходили заходи, присвячені творчості Т. Шевченка.
4 березня - хвилина інформації у класах “Шевченко - Україна - світ” (проводили учні 10 класу).
5 березня - класні години “Мій Шевченко”.
6 березня - літературна вікторина “Чи знаємо ми творчість і життя Т. Г. Шевченка”.







11 березня - літературно-мистецька композиція “В сім’ї вольній, новій...”. Свято стало незабутнім ще й тому, що на ньому були присутні всі ті, кому небайдужа доля України, творчість Кобзаря.
Учасники “Літературної світлиці” радо вітали запрошених гостей: відому й шановану на Костопільщині поетесу Олександру Борисівну Веремчук та Степанюка Володимира Борисовича - вчителя, поета, історика, патріота України.
Олександра Борисівна - уродженка с. Корчів’я, проживає в Костополі, любить місто Львів, любить свою родину, свою Батьківщину і пише вірші. І мріє про мир на Землі.
На святі звучали поезії з творчого доробку пані Олександри, а також Володимира Борисовича. Всі присутні поринули в спогади про дитинство, перше кохання, прислухалися до мудрих порад.









Теплота, щирість, душевність такого спілкування ще довго зігріватиме серця всіх присутніх, даючи наснагу на майбутнє.