середу, 20 грудня 2017 р.

СВЯТИЙ МИКОЛАЙ ІДЕ – 
РІЗДВО ВЕДЕ
 Нічка-чарівничка – темна і казкова
Розносить по світу дива загадкові.
Тільки раз у році нічка ця буває,
Коли щедрий Миколай дари посилає.

         На передодні 19 грудня у Мащанській загальноосвітній школі відбулося свято «Святий Миколай іде – Різдво веде». Учні 1-5 класів опинилися у казці, бо…
         У той час, як Ангели у клопотах ведуть підготовку до свята, Чорти викрадають Місяць, щоб не прийшов Святий Миколай. Учні у ролях дітей вирушають до казкового лісу рятувати небесне світило. Чорти з головний Антипком, почаклувавши на Колобку, відправляються до шамана Сірка (знаменитість, бо знімався у «Битві екстрасенсів»), щоб сховатися.
         Дітям допомагають Домовички, які підслухали розмову нечисті. Зустрічаються малятам і Білочки, які живуть у чарівному лісі. Звірятка дають їм горішок, який має вказати дорогу до матінки Зими…
         Гноми збивають Чортів з дороги і допомагають друзям. Діти потрапляють у танок Зими і Сніжинок. Вони відправляються уже разом визволяти Місяць. Тут приходить на допомогу Завірюха, бо заморозила Чортів.
         Найменший Гномик освічує шлях Святому Миколаю та Ангелу. Вони з’являються на святі, Святий Миколай вітає всіх зі святом і запевняє, що навіть  якщо всі ліхтарики на світі перестануть світити, дорогу на землю освітять чисті дитячі серця, які випромінюють добро, та щира молитва, яка в житті надає наснаги та сили. Діти запевнили, що вони творять добро, щоб воно знайшло домівку від нині і довіку. Святий Миколай пригостив діток подарунками.

         Свято організували вчитель початкових класів Романюк Ніна Миколаївна, вчитель музики Кондратюк Алла Олександрівна, педагог-організатор Озарчук Леся Євгеніївна та вчитель трудового навчання Васевич Руслан Володимирович.