четвер, 29 листопада 2018 р.


ЗАСІДАННЯ ПРЕДМЕТНОЇ МЕТОДИЧНОЇ КОМІСІЇ ТЕХНОЛОГІЧНОГО ЦИКЛУ


21 листопада 2018 року на базі Мащанського ліцею відбулося засідання предметної методичної комісії технологічного циклу на тему «Формування емоційної сфери образного мислення, художніх і творчих здібностей учнів на уроках художньо-естетичного циклу та в позаурочній діяльності» за участю інспектора відділу освіти, молоді і спорту Малолюбашанської сільської ради Трофімової Нелі Вікторівни.
        Гостей та учасників семінару привітали найменші ліцеїсти – члени дитячого просвітницького товариства «Сонцеграй» – театралізованою презентацією «Осінь щедра на дитячі таланти».
        Обговорені важливі питання духовності та культури – «Одухотворювати все, з чим маєш справу» (Марія Богословська). Голова ПМК Потарейко Галина Борисівна розповіла про діяльність Центру відродження та популяризації духовної культури «Сонцеграй» як осередку та головного чиннику формування духовно збагаченої, зорієнтованої на творчу діяльність, особистості через навчальний та виховний потенціал закладу.

        Учитель музичного мистецтва Борщівської гімназії Стасюк І. Д. провела з учасниками семінару майстер-клас «Розвиток естетичних смаків учнів методом впровадження музичних ігор, шумових ефектів, релаксаційних пауз, музичних композицій з використанням підручних засобів на уроках музичного мистецтва та в позаурочний час».


        











        
        Найбільш значущою подією для учителів, учнів, гостей, учасників семінару стала зустріч із відомим художником-живописцем Онопрійчуком Віктором Анатолійовичем. Роботи майстра заворожують: палітра яскрава, життєстверджувальна, наповнена жагою життя, чарівністю та філософією буття. У виховному заході також взяли участь відомий музикант і педагог Смотрицький Володимир Петрович та майстер виробів із бурштину, учитель біології Сівук Ірина Володимирівна.