пʼятницю, 8 лютого 2019 р.


ЗАСІДАННЯ ПМК «ПРИРОДНИЧИЙ ЦИКЛ»


8 лютого на базі Мащанського ліцею відбулось засідання ПМК «Природничий цикл» Малолюбашанської сільської ради (керівник Веремійчук Т. А.) за участю старшого інспектора відділу освіти, молоді і спорту Малолюбашанської сільської ради Чечотенко О. М. з теми «Використання сучасних методів навчання на уроках предметів природничого циклу». Учасники засідання відвідали відкритий урок хімії у 9-Б класі, який провела Степанюк В. І.


Під час теоретичного блоку Артинюк Н. В. розповіла про формування  соціальної  компетентності шляхом  впровадження  проектної  діяльності  на  уроках  біології  та  в позаурочний  час, а Сівук І. В. ознайомила усіх присутніх із завданнями ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнської олімпіади з біології.



Ефективність навчання знаходиться в прямій залежності від рівня активності учнів, тому одна з основних задач — не лише надання учням суми знань, але й розвиток пізнавальних інтересів, творчого підходу до справи, прагнення до самостійного поповнення знань, уміння застосовувати їх в практичній діяльності. Усю свою діяльність вчителі повинні спрямовувати на формування творчої особистості. Бо тільки виховавши особистість, здатну творчо засвоювати знання і застосовувати їх на практиці, ми відродимо інтелектуальний потенціал країни, від якого залежить майбутнє нашої держави.