пʼятниця, 1 березня 2019 р.

ЙОГО ВЕЛИЧНІСТЬ  ЗАКОН



В рамках Місячника правових знань у Мащанському ліцеї 1 березня 2019 року вчитель історії та правознавства Власюк Олександр Юрійович організував та провів брейн-ринг “Його величність  Закон”.

У заході приймали участь дві команди - “Освітяни” (9-А клас) та “Праволюби” (9-Б клас). Структура брейн-рингу складалася із 7 турів, під час яких учні змагалися у знаннях з правознавства.

Зокрема, було проведено такі конкурси:
“Одним словом” (команди відповідали на поставлене запитання на юридичну тематику одним словом);
“Юридичні задачі” (кожна команда отримала по три юридичних задачі, які необхідно було розв’язати протягом 5 хвилин);
“Юридичні цифри” (комадни повинні були відповісти, що означає та чи інша юридична цифра);
“Правові ситуації” (кожна команда отримала на розв’язання правову ситуацію, у якій необхідно було встановити відповідність);
“Домашні заготовки” (команди одна одній заздалегідь підготували завдання з правознавства);
“Конкурс капітанів” (капітани команд задавали один одному юридичні задачі, які потрібно було розв’язати протягом 3 хвилин);
“Юридичні терміни” (команди повинні були дати визначення тому чи іншому юридичному терміну).


Після напруженої боротьби журі у складі вчителів Васевича Руслана Володимировича та Озарчука Андрія Валерійовича так і не вдалося визначити переможця. Рахунок у протистоянні команд рівний29:29, що свідчить про гарну підготовку учасників до змагання та міцні знання з правознавства.
Також під час брейн-рингу було поведено конкурс уболівальників, переможцем якого став учень 9-А класу Гандзюк Іван.



Шкільний предмет Правознавство є початковою юридичною дисципліною, яка сприяє формуванню уявлень у дітей про державно-правові аспекти. Учні дізнаються, що таке держава і державні права, як засоби впорядкування суспільних відносин, та вчаться їх використовувати у життєвих ситуаціях. Якщо людина з дитинства буде знати, що вона має права, честь та гідність, то зможе впливати на суспільство і приймати участь в розбудові незалежної і демократичної правової держави.