вівторок, 29 жовтня 2019 р.


ПРОЕКТУВАННЯ ТА
ПРОВЕДЕННЯ
УРОКУ НА ЗАСАДАХ
КОМПЕТЕНТНІСНОГО (ДІЯЛЬНІСНОГО) ПІДХОДУ



24 жовтня 2019 року відбулося засідання ПМК «Початкова освіта» у Данчимістській філії Мирненського ліцею. Вчителі початкових класів Малолюбашанської сільської ради підвищували свою професійну майстерність з теми «Проектування та проведення уроку на засадах компетентнісного (діяльнісного) підходу». З різних форм роботи та теоретичного матеріалу освітяни зміцнили знання про компетентнісне навчання.



Щоб з’ясувати, що уже відомо, застосовували вправу «Мозковий штурм», складали глосарій, використовували LEGO у вправі «Правильно – неправильно».




У практичній частині учасники презентували свою фахову діяльність, дискутували з теми «Урок – основна форма організації освітнього процесу», створювали ментальну карту «Компетентнісний урок».



Ми не претендували на повне вирішення поставленої на семінарі проблеми, а намагалися, насамперед, ознайомитись з актуальністю, ідеєю та проблемами компетентнісного навчання. Адже розвиток та формування компетенцій – це результат тривалої та кропіткої роботи школи та самого учня. Але жодна школа не зможе насильно зробити людину щасливою, вона не зможе викроїти та зшити життя таким, яким воно має бути. Школа дає знання тільки тим, хто згоден їх взяти.