суботу, 16 листопада 2019 р.


ФОРМУВАННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ СВІДОМОСТІ ТА САМОРЕАЛІЗАЦІЇ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ ЗАСОБАМИ ПРИЛУЧЕННЯ ЇХ ДО
ДУХОВНО-МОРАЛЬНИХ І КУЛЬТУРНИХ ЦІННОСТЕЙ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ
В УМОВАХ СТАНОВЛЕННЯ
НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ


         15 листопада 2019 року в Мащанському ліцеї відбулися загальношкільні батьківські збори з теми «Формування національної свідомості та самореалізації учнівської молоді засобами прилучення їх до духовно-моральних і культурних цінностей українського народу в умовах становлення Нової української школи».


       Директор ліцею Сиротинська О. В. розповіла про правові аспекти відповідальності батьків у процесі виховання дітей. Зокрема, Оксана Вікторівна нагадала про статті 151 та 152 Сімейного кодексу України, в яких розповідається про права батьків щодо виховання дитини та забезпечення права дітей на належне батьківське виховання, а також про заборону використання мобільних телефонів під час освітнього процесу.


       Заступник директора з навчально-виховної роботи Потарейко Галина Борисівна розповіла батькам про формування духовно-моральних та культурних цінностей в Мащанському ліцеї в умовах становлення Нової української школи.


       Вчитель географії та інформатики Озарчук Андрій Валерійович підготував виступ «Попередження проявів булінгу (мобінгу) та насилля – один із пріоритетів розвитку та зростання освітньої галузі на 2019-2020 навчальний рік», а також продемонстрував для батьків соціальні відеоролики та журналістські репортажі щодо протидії булінгу в закладах освіти, в яких розповідається про юридичні наслідки даного явища та номери гарячої лінії для попередження проявів булінгу серед неповнолітніх.
        Також під час зборів батьки переглянули фрагмент обласного семінару-практикуму художньо-естетичного циклу, зокрема театралізоване дійство «На гостинах у «Сонцеграю».