середа, 7 квітня 2021 р.

 

#планета_мій_дім

    


Усі ми живемо на одній планеті, насолоджуємося її красою та споживаємо її ресурси. Ми сприймаємо це так, ніби ресурси нашої планети нескінченні. Ніби завжди буде чисте повітря, вода та їжа. Але якщо ми не дбатимемо про свою планету, про довкілля та екологію, ці ресурси зникнуть, а наша планета може стати непридатною для життя.


 Змістова лінія «Екологічна безпека та сталий розвиток» – це формування в учнів соціальної активності, відповідальності й екологічної свідомості, у результаті яких вони дбайливо й відповідально ставитимуться до довкілля, усвідомлюючи важливіcть сталого розвитку для збереження довкілля й розвитку суспільства.

Напередодні великого православного свята Благовіщення Пресвятої Богородиці у Мащанському ліцеї було проведено найбільший урок у світі з екології та кліматичних змін «Планета – мій дім». Вчителі географії Озарчук А. В. та біології Сівук І. В. підготували цікаві та пізнавальні завдання для учнів 9 класу, що сприяють розвитку критичного мислення.

Педагоги під час заняття розповіли здобувачам освіти про екологічну культуру, відповідальне споживання у контексті Цілей сталого розвитку та намагалися надихнути їх щоденними діями протидіяти зміні клімату.

Варто зазначити, що матеріали до уроку екології були надані Дитячим фондом ООН ЮНІСЕФ (Україна) та платформою курсів ЕдЕра.