четвер, 26 серпня 2021 р.

 Засідання ПМК «Початкове навчання» з теми
«Навчальний рік 2021-2022: немає нічого неможливого»


 

25 серпня у Мащанському ліцеї відбулося засідання предметно-методичної комісії «Початкове навчання» відділу освіти, молоді та спорту Малолюбашанської сільської ради у формі (не)Конференції спільноти відповідального вчительства  початкових класів у системі нової української школи  за темою «Навчальний рік 2021-2022: немає нічого неможливого».




Педагогів привітала директор ліцею Оксана Вікторівна Сиротинська та учениця Гузюк Марія з початком навчального року.  Було проведено емоційні вправи для налаштування на роботу та визначено очікувані результати. Керівник методичної структури Романюк Н. М. зробила аналіз роботи за минулий навчальний рік та спільно визначили завдання, окреслили питання на новий 2021-2022 рік, щоб реалізувати практичний етап роботи над проблемною темою «Створення в єдиному освітньому просторі громади умов для безперервного підвищення професійної компетентності педагогів та формування конкурентно спроможної особистості в умовах модернізації освітнього процесу».  Було обговорено особливості організації ефективного і безпечного освітнього середовища для здобувачів освіти. Глудик О. П. запропонувала  лайфхаки щодо проведення Першого уроку. Це різновиди вправ, квестів, навчальних відео тощо.




Потім учительки працювали в групах для створення кейсів до початку навчального року. Під час ранкового кола зробили компліменти один одному, поділилися видами роботи. А також обговорили особливості організації освітнього процесу та методичні рекомендації щодо оцінювання учнів 1-4 класів. Вихователі груп продовженого дня поділилися особливостями планування занять з вихованцями та розкрили секрети цікавого навчання під час проведення самопідготовки. Заступник директора Мащанського ліцею Ярмошик І. М. нагадала асистентам учителів інклюзивних класів про планування роботи та види документації. Педагоги також говорили про збереження психологічного здоров’я вчителя та учня з  особливими освітніми проблемами в шкільному середовищі.


Під час панельної дискусії учителі Ковальський В. Г., Дідовець Т. Ф., Висоцька О. Б., Брикса М. В. та Мельник О. В. поділилися поглядом на розвиток системи НУШ «Я – учитель нової української школи». Також педагоги отримали практичні поради від психолога перед початком навчального року «Емоційне вигорання. 8 способів запобігти». Під час рефлексії було проведено вправу «Балакучі М&Ms», де звучали висловлення щодо того: «Що беруть в роботу», «Що мотивувало», «Чого б хотіли…», «Хочу побажати...».  Спільнота відповідального вчительства підготовлена до зустрічі з вихованцями у Країні знань.