середа, 27 жовтня 2021 р.

 Розвиток цифрових компетентностей – ключ до успіху педагога








Як зазначено у Концепції розвитку цифрових компетентностей, із збільшенням темпів розвитку цифрових технологій, впровадженням інноваційних рішень у всіх сферах суспільного життя виникає необхідність у підвищенні якості підготовки працівників для створення можливості модернізації економіки країни відповідно до сучасних вимог. Це стосується всіх сфер людської діяльності, а освітян насамперед.
Саме розвитку цифрової компетентності було присвячене засідання методичного об’єднання вчителів природничо-математичного циклу Мащанського ліцею, яке відбулося 27 жовтня 2021 року в режимі онлайн-конференції.



Вчитель фізики та математики Хоронжук С. Г. розповів про суть та складові цифрової компетентності, а також поділився досвідом із використання цифрових технологій на своїх уроках.



Вчитель географії та інформатики Озарчук А. В. розповів про використання ІКТ у практичній діяльності вчителя географії. Зокрема, поділився досвідом використання Google-інструментів, онлайн-сервісів для оцінювання діяльності здобувачів освіти, а також ознайомив членів методичного об’єднання з вільними веб-інструментами для освітян.




Вчитель математики Ярмошик І. О. розповіла про дидактичні аспекти використання цифрових засобів навчання природничо-математичних дисциплін, а також акцентувала увагу на використанні практичного компоненту при виконанні завдань з природничо-математичних дисциплін.



Також під час засідання методичного об’єднання було обговорено питання щодо участі здобувачів освіти у олімпіадах та конкурсах з природничо-математичних дисциплін, а також внесено зміни до плану роботи методичного об’єднання вчителів природничо-математичного циклу.