неділя, 28 листопада 2021 р.

 ГОЛОДНІ РОКИ. ПАМ’ЯТЬ СЕРЦЯ



    Ось уже 88 років щемить зранене серце, котиться пекуча сльоза скорботи у роз'ятрене тіло матері-України. У ці дні вшановують пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років. З метою реалізації Програми національного виховання в закладах освіти Рівненщини на 2020-2025 роки, зокрема проєкту "Колесо життя" у Мащанському ліцеї було проведено урок-реквієм "Голодні роки. Пам'ять серця". Захід було організовано для учнів 5-А, 5-Б та 11 класів.



    Вчитель історії Власюк О. Ю. розповів про ті часи, коли через сталінські репресії та колективізацію українську націю винищували, забираючи увесь врожай.
    Класний керівник 5-А класу Озарчук А. В. продемонстрував учасникам заходу мультимедійну презентацію "Жнива скорботи", у якій показано документальні світлини голодних 1932-1933 років.




    На заході також були присутні заступник директора з навчально-виховної роботи, керівник Дитячого просвітницького товариства "Сонцеграй" Потарейко Г. Б., яка висловила слова вдячності за чудово організований та проведений урок-реквієм та наголосила на тому, що пам'ять поколінь необхідно берегти. Також до виступу долучився Степанюк В. Б., керівник Школи духовного розвитку "Вертоград", який висловив думку про те, що віра у щасливе майбутнє ніколи не зламає українського народу, а також подякував за те, що молоде покоління дбає про відновлення історичної справедливості.
    Педагог-організатор Крищук В. А. підготувала інформаційно-ілюстативний стенд "Волошкова Україна" в знак пам’яті загиблих у роки Голодомору 1932-1933 років.






    Під час уроку-реквієму ведучі (Попружук Дарина та Шершун Дарина) та учениці 5-А класу розповіли про трагічну долю українського народу, що зазнав непоправних втрат під час голодних 1932-1933 років. Усіх загиблих пом'янули хвилиною мовчання.
Навіть на останнім рубежі
Промінь віри в нас ще не погас...
Боже, Україну збережи,
Господи, помилуй нас!