четвер, 23 грудня 2021 р.

СПІВПРАЦЯ ОСВІТЯН МАЛОЛЮБАШАНСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ З КОСТОПІЛЬСЬКИМ ІРЦ №1



"Щоб зробити людей ближчими, варто почати з розмови про інклюзію", - писала Ібен Акерлі. "Інклюзивна освіта: рівні умови для всіх" - тема зустрічі педагогів відділу освіти, молоді та спорту Малолюбашанської сільської ради, які працюють в інклюзивних класах, та працівників Інклюзивно-ресурсного центру №1 м. Костопіль.





Директорка ІРЦ Зоряна Грицюк повідомила про роль таких закладів у реалізації прав рівного доступу до якісної освіти дітей з особливими освітніми потребами, а також пояснила зміни в законодавстві, які вносять інший порядок дій команди супроводу. Розкрити особливості створення безбар'єрного середовища закладу освіти, що було б сприятливим для адаптації дітей з особливими освітніми потребами, про сучасні технології психолого-педагогічного супроводу дітей в освітньому просторі, про атмосферу довіри як спосіб розкриття школярів, співпрацю як запоруку ефективності інклюзивної освіти говорили фахові спеціалісти центру.





Учителі та асистенти ознайомилися з роботою та матеріальним забезпеченням закладу, а також отримали практичні поради щодо організації навчання та розвитку творчих здібностей дітей з особливими освітніми потребами. Співпраця має бути такою, як сказав ще Василь Сухомлинський: "Знедолена природою дитина не повинна знати, що вона малоздібна, що у неї слабкий розум, слабкі сили. Виховання такої дитини має бути у сто разів ніжнішим, чуйнішим, дбайливішим"