середа, 26 жовтня 2022 р.

РОЗВИТОК ЦИФРОВОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ПЕДАГОГА



«Я ніколи не вчу своїх учнів. Я лише надаю умови, в яких вони зможуть навчатися», – зазначав у свій час Альберт Ейнштейн. Ці слова актуальні і нині. Суперсилою педагога є цифрова грамотність. На засіданні методичного об’єднання  учителів початкових класів колеги  ділилися лайфхаками з теми «Розвиток цифрової компетентності педагога».





Розвиток інформаційно-цифрової компетентності – це здатність орієнтуватися в  інформаційному просторі, здійснювати пошук і  критично   оцінювати  інформацію, оперувати нею у   професійній діяльності; здатність ефективно використовувати наявні та створювати (за потреби) нові електронні (цифрові) освітні ресурси; здатність використовувати цифрові технології в освітньому процесі.




Через цифрові ресурси учительки дослідили «Його величність ГАРБУЗ», бо засідання проходило саме в День гарбуза. Через ребуси визначили «гостя» засідання, користуючись додатком Google Земля побували на батьківщині рослини, а додаток Arts and Culture допоміг познайомитися із світовими шедеврами. Користуючись Pinterest, мали різноманітний дидактичний матеріал для роботи: визначили настрій, отримали мотиваційні цитати та сувеніри, браслети та шаблони для створення вправ з елементами критичного мислення. Скористалися YouTube, щоб прослухати аудіоказку Ольги Сироватіної  «Смачний гарбуз», а потім створити тестові завдання на одному з інтерет-ресурсів. Педагоги даний твір почитали в особах. На LearningApps пограли в ігри з даної теми, а також ознайомилися з можливостями Wordwall. Учитель інформатики Озарчук А. В. ознайомив педагогів з застосунками для віртуальних подорожей та 3D-бібліотекою MergeEDU для використання на уроках STEM-підходу.







Також, користуючись інтернет-довідниками члени методичного об’єднання приготувати смачну кашу з гарбузом та посмакували вітамінним яблучно-гарбузовим соком.