неділя, 11 грудня 2022 р.

 ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ГІДНОСТІ У МАЩАНСЬКОМУ ЛІЦЕЇ



Другокласники Мащанського ліцею взяли участь у Всесвітньому Дні Гідності в Україні 2022 відповідно до запропонованих завдань  командою EdCamp Ukraine. Проаналізувавши поняття «гідність» через створення асоціативного куща, діти визначили, якою має бути гідність, як себе мають поводити. Сподобалася вправа «Годуємо білого вовка». Прослухавши притчу, діти визначили вчинки, якими можна годувати чорного і білого вовка. Вправа допомогла краще розібрати в собі, своїх почуттях, учинках та намірах, розвиває у здобувачів освіти загальнолюдські та духовно-моральні навички. Відбулася і розмова у дружньому колі «Будь сміливим, як Україна», під час якої проаналізували події сьогодення та вчинки захисниць та захисників. Тут же говорили про те, у чому проявляється гідність у нашому повсякденному житті, які вчинки «великі» та «малі» зустрічаються щодня. Не оминули і почуття власної гідності – розповідали  історії з власного життя, говорили добрі слова та компліменти один одному. Прочитали та проаналізували «Сім лозин», спробували поексперементувати.






Висновок - тільки в єдності наша міць, тільки разом ми приведемо нашу країну до перемоги.  Подвиги героїв минулого та нинішнього часу є прикладом того, що  гідність дорівнює сміливість. Говорили і про безпеку та  доброчесність, використавши вправу «Репутація».  Сподобалися вправи «Картопля» та «Яблука», які довели, що немає однакових людей, кожна особистість – це окреме «Я», з яких складається  суспільство.  Малювали долоню, де зазначали «Якою є твоя гідність?».

Діти написали лист собі у майбутнє, в якому зазначали, що хочуть бути гідною людиною і що будуть для цього робити. А найбільше вдячні за розмальовку, бо рухаючись рядками вірша в ній, можна краще зрозуміти, що таке гідність. Як рефлексія, була проведена гра «Так чи ні», в якій на кожен вчинок треба було обрати вподобайку чи ні.