вівторок, 7 лютого 2023 р.

ДЕНЬ БЕЗПЕЧНОГО ІНТЕРНЕТУ 2023



7 лютого 2023 року у світі відзначається День безпечного Інтернету – Safer Internet Day – під гаслом «Разом для найкращого Інтернету». Це буде вже 20 День безпечного Інтернету.




День безпечного Інтернету (SID/ДБІ) запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю.




Учні та вчителі Мащанського ліцею теж взяли активну участь у відзначенні Дня безпечного Інтернету. Зокрема для учнів 5-11 класів учитель інформатики Озарчук А. В. організував веб-квест "Безпека онлайн". Крім того для учнів 6-А, 10 та 11 класів було проведено інтерактивні ігри на платформах Wordwall та Learning Apps. Здобувачі освіти змагалися в ерудиції щодо кібербезпеки, з'ясовували, у яких країнах було засновано найпопулярніші соціальні мережі, та розгадували інтерактивні ребуси і кросворди. Також учні переглянули інтерактивну презентацію "Кібербезпеки: як поводитись безпечно в Інтернеті в умовах війни" та відеофільм "Правила поведінки в соціальних мережах".
Під час проведення заходів з нагоди Дня безпечного Інтернету були використані матеріали проекту #IREX #Вивчай_та_розрізняй_інфомедійна_грамотність.
На згадку про День безпечного Інтернету всі учні отримали пам'ятки "Як поводитись у кіберпросторі".