вівторок, 28 лютого 2023 р.

ТИЖДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ У ПОЧАТКОВИХ КЛАСАХ



    Наша рідна українська мова - одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка.
        До тижня української мови, який проходив з 20.02-24.02.2023 в початкових класах Мащанського ліцею була проведена низка заходів, щоб ще раз долучитися вустами і серцем до материнської мови, найкращої, найсвятішої, найріднішої.
      З почуттям гордості звучали слова учнів про українську мову (Брикса М. В. 1 клас " Подорож до країни Мовограй" , Красновська О. В. 3 клас інтерактивне заняття "Мова - ДНК нації"); школярі залюбки взяли участь в мовному квесті (вчителі Веремчук О. Є. 3 клас, Гергелюк І. В. 4 клас); учні 1 класу ( вчитель Мельник О. В.) подорожували до країни Рідної мови: ранкове коло "Яка рідна мова?", вікторина "З якої це казки?", читання скоромовок, гра 
"Збери слово"; година цікавої української мови " У мові - чари барвінкові" була проведена вчителем Романюк Н. М. 2 клас; Бернацька Н. О. провела цікаве інтерактивне заняття з учнями 2 класу "Наша мова солов'їна"; літературні вікторини до міжнародного дня рідної мови "Знай, вивчай, шануй" для 4 класу підготували Зосим А. В. та Янковська Ж. В.
       Всі заходи були підпорядковані єдиній виховній меті: шанувати, розвивати українське слово, дбати про красу і багатство рідної мови.