суботу, 12 листопада 2016 р.


9 листопада – День української мови та писемності

 


         «Мова – душа народу», – говорять люди. І не дивно, адже без мови немає нації, немає людини, немає душі. 9 листопада відзначається День української мови та писемності. Саме цього дня у Мащанській ЗОШ відбувся виховний захід на тему «Мова наша, мова калинова». Сценарій підготувала вчитель української мови та літератури, класний керівник 8 класу Салаган Тамара Вікторівна.

         На початку заходу учням було продемонстровано відеокліп Олега Скрипки, присвячений 25-річчю незалежності України. Після цього учні розповіли про становлення, розвиток і значення української мови для народу в цілому і для кожного з нас зокрема.

        Особливо приємно було послухати першокласників, які декламували вірші про рідну мову, адже цей виховний захід – своєрідний дебют для малюків на шкільній сцені.

         Учні 6 та 8 класів розповіли про Нестора-літописця, Ярослава Мудрого, Тараса Шевченка, Лесю Українку, Івана Франка та інших українських патріотів, які відроджували українську мову. Також школярі декламували вірші та прозові уривки про рідну мелодійну українську мову.