пʼятницю, 9 грудня 2016 р.

"Сміливі та кмітливі"

Незважаючи на досить невелику офіційну історію українського війська, справжній вік Української армії сягає кількох століть, а її бойові традиції формувалися у важких кривавих війнах і конфліктах від Київської Русі до неоголошеної війни на Сході України. І сьогодні солдати і офіцери Збройних сил України гідно продовжують традиції своїх дідів і батьків. Не всі нині, на превеликий жаль, розуміють значення власної армії, призначення якої захищати суверенітет та незалежність держави від зазіхань зовнішніх агресорів. Бажаєш жити в мирі – готуйся до війни, говорить мудре народне прислів’я. Армія – це один з основних елементів стабільного і впевненого розвитку Української держави, а тому й рівень забезпечення військових має бути відповідним до покладених на них завдань. Нині ж до складнощів військової служби додаються численні життєві проблеми, насамперед житлово-побутові, які не надихають оптимізмом і наснагою офіцерський корпус, особливо молоде покоління військовослужбовців.
І хоча дехто уже і стверджує, що в результаті усіх реформувань та антидержавних рішень керівництва Української армії уже немає, що вона повністю знищена, Збройні сили України все ще стоять на захисті суверенітету, територіальної цілісності і недоторканості нашої держави, оберігаючи мирне небо у нас над головою.
6 грудня відзначається День Збройних сил України. Саме з нагоди 25-річчя створення Збройних сил України учасники історико-патріотичного клубу "Оберіг" Мащанської ЗОШ І-ІІІ ступенів 9 грудня 2016 року організували та провели виховний захід "Сміливі та кмітливі".


У святі взяли участь дві команди - "Отамани" та "Веселі козачата". Учасниками команд були учні 5-10 класів, які продемонстрували навички та вміння, якими повинен володіти сучасний захисник держави. Хлопці змагалися у конкурсах "Інтелектуальна вікторина", "Вправний стрілець", "Майстер на всі руки", "Хто швидше", конкурс капітанів, конкурс підтримки вболівальників.

Оцінювало конкурси компетентне журі у складі вчителів-радників історико-патріотичного клубу "Оберіг": Власюк Олександр Юрійович, Озарчук Андрій Валерійович, Кондратюк Алла Олександрівна.
Ведучими свята були учениці 9 класу Мельник Іванна та Онищук Іванна.
Протягом усього свята неможливо було визначити однозначного фаворита змагання - то одна команда виривалась уперед, то інша. Перед останнім конкурсом рахунок становив 34:34. Проте в останньому конкурсі вольову перемогу здобула команда "Отамани", встановивши остаточний рахунок 36:35 на свою користь. Команди були нагороджені грамотами за 1-ше та 2-ге місця відповідно.

У перервах між конкурсами глядачів розважали учні 6 та 7 класів, які виконували патріотичні пісні та танці.



Приємні враження та незабутні емоції на довго закарбуються у серцях глядачів та учасників даного виховного заходу. Можна з гордістю заявити, що підростаюче покоління - це гідна заміна нашим Збройним силам. Ми виховуємо справжніх патріотів, які люблять свою державу та пишаються нею!