понеділок, 27 листопада 2017 р.

Засідання семінару-практикуму

вчителів фізики та математики


23 листопада 2017 року на базі Мащанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбулося засідання семінару-практикуму вчителів фізики та математики  з теми «Реалізація компетентнісного підходу на уроках фізики та математики через призму наскрізних змістових ліній навчальних програм».
Учасники заходу обговорили  реалізацію компетентнісного підходу та основні засоби імплементації наскрізних ліній у математиці та фізиці.
Під час практичного модуля учасники семінару мали можливість побувати на показовому уроці фізики в 9-му класі з теми "Око як оптичний прилад. Зір і бачення. Вади зору та їх корекція. Окуляри", який провела вчитель Мащанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Вашай Ж.В., використовуючи різні форми і методи роботи. Учні знаходили відповіді на проблемні запитання з теми, повідомляли цікаві факти пов’язані із зором, зокрема про хромотерапію, опрацьовували пам’ятки для збереження зору, переглядали приклади оптичної ілюзії та виконували пізнавальні завдання, брали участь у дослідах. Вчитель уміло продемонструвала вади зору за допомогою наочних засобів, доцільно використала презентацію на різних етапах уроку, формуючи життєві компетентності учнів через наскрізні змістові лінії оновленої програми.
Із метою вдосконалення вміння використовувати сучасні підходи у компетентнісному полі Нової української школи та обрати оптимальні прийоми, способи та засоби навчання для організації навчально-виховного процесу на уроці керівник семінару-практикуму Мельничук Л.В. провела «Методичний практикум» зі складання таблиці структурних знань й шляхів їх формування та розроблення фрагменту уроку з поясненням нового матеріалу.
Семінар завершився підведенням підсумків та виробленням методичних рекомендацій, зокрема до підготовки вчителя для участі у Всеукраїнському конкурсі «Учитель року».