вівторок, 28 листопада 2017 р.

ТАНЦІ З ЗІРКАМИ


Танець існував та існує в культурних традиціях всього людства й людських спільнот. За довгу історію людства танець змінювався, відображаючи культурний розвиток. Існує дуже багато видів і форм танцю. Танець здебільшого виконується під музику або спів, і розвиток різних видів і напрямків танцю відбувався водночас із розвитком відповідних музичних жанрів та музичних стилів. Для танцювальної музики здебільшого характерний чіткий ритм. Іноді, як у випадку степу чи фламенко, танцюрист або танцюристи самі створюють для себе музичний супровід, відбиваючи ритм підборами або використовуючи додаткові засоби на зразок кастаньєт чи маракасів.
Народний танець — яскраве вираження менталітету і творчості кожного народу, віддзеркалення традицій, хореографічної мови, пластичної виразності у співвідношенні з музикою. Класичний танець є основою мистецтва балету, започаткованого наприкінці XVI століття, і вимагає спеціальної підготовки. Естрадний танець має власну специфіку та підпорядкований завданням підтримки виступу певного естрадного співака. За кількістю учасників танці поділяються на сольні танці, парні танці та групові танці.
24 листопада 2017 року у Мащанській ЗОШ відбулося феєричне шоу "Танці з зірками". До участі у заході були запрошені батьки та вчителі. Учасники представили глядачам 9 незабутніх танцювальних номерів.
Розпочав концертну програму колектив "Звєзда в шоці" (педагог-організатор Озарчук Л. Є. та учень 8 класу Семенович В.) із номером "Я танцюю гопака". Далі концерт продовжили латиноамериканські танцівники із запальною "Макареною" (учні 2 та 11 класів). Також глядачам до душі припали і традиційні українські народні танці у виконанні колективів "Пам’ять" (Степанюк В. Б. та Кривчук Ю.) і "Традиція" (Кондратюк А. О. та Таргоній Н.). Крім того, незабутні враження справили колективи у складі Ярощук Ольги (8 клас) та Смотрицької Оксани (3 клас), "Зірки хіп-хопу" (учні 6 та 7 класів), "MOZGI" (учні 9 та 6 класів), а також "Воїни світла" (вихованці ГПД).


Проте, найприємніше було бачити на сцені бабусю наших учнів Смотрицьку Ірину Онисимівну та маму Семенович Ніну Михайлівну із неповторним танцем "Краков’як".
Свято всім присутнім дуже сподобалося. Всі учасники "Танців з зірками" були нагороджені директором школи Сиротинською О. В. грамотами та солодкими подарунками, які люб’язно надав депутат Костопільської районної ради Бучко Тарас Григорович.