середу, 28 березня 2018 р.

МІСЯЧНИК ПРАВОВИХ ЗНАНЬ


      13 березня 2018 року, у рамках проведення місячника правових знань у загальноосвітніх навчальних закладах району у 2018 році, учні 7-11 класів Мащанського ліцею відвідали Костопільський районний суд.
         Керівник апарату суду Н.Іванова ознайомила учнів з правилами поведінки в приміщенні суду та під час проведення судового засідання, розповіла які справи розглядає місцевий суд, з якого віку настає кримінальна та адміністративна відповідальність,  які злочини, зазвичай, вчиняють неповнолітні, порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги, проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв’язку та інше.
         Учні мали можливість ставити запитання, які їх цікавили, на що отримали змістовну відповідь.
            Також цього дня школярі завітали з екскурсією до Костопільського відділу поліції. Приводом для відвідування режимного закладу стала ознайомча екскурсія, яку провела для школярів інспектор ювенальної поліції Олександра Незгода.
              Першими, із ким познайомилися школярі, були працівники чергової частини. Адже саме сюди в першу чергу звертаються люди за допомогою. І саме від працівників цього підрозділу залежить оперативне реагування на злочини та пригоди. Після цього діти побачили кімнату прийому-здачі зброї співробітниками відділу.
          Діти побували в залі, в якій проводяться наради та оголошується інформація, де Олександра Василівна розповіла підліткам про професію поліцейського, показала навчальну зброю, засоби захисту, які діти мали змогу приміряти на собі. 

      Найцікавішим етапом екскурсії стало ознайомлення з ізолятором тимчасового тримання, однак в саме приміщення школярі не потрапили, але особливо заінтригував їх прогулянковий двір, де діти переконалися, що злочинці звідти не втечуть.
         Ці екскурсії носять більш профілактичний характер, на меті якого є попередження правопорушень неповнолітніми. В даній зустрічі приємним аспектом можна відзначити те, що діти досить комунікабельні, допитливі, саме тому профілактичний виступ працівника поліції відбувся у формі діалогу, - зауважив начальник Костопільського відділу поліції Микола Ловин.