середу, 28 березня 2018 р.

ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА РОБОТАУ МАЩАНСЬКОМУ ЛІЦЕЇ



       13 березня у Костопільській районній філії Рівненського ОЦЗ відбулася презентація послуг служби зайнятості для учнів Мащанської ЗОШ. 
          Під час екскурсії по центру зайнятості начальник відділу активної підтримки безробітних Світлана Лопушанська підкреслила, що молодим людям, які планують своє трудового життя, необхідно розуміти сучасні жорсткі вимоги ринку праці.
Вимоги роботодавців до профе
сійних компетенцій працівників постійно зростають. Щоб бути конкурентним на ринку праці, необхідно стати справжнім професіоналом своєї справи та бути гнучким в освоєнні нових видів діяльності.
                                                           Під час профорієнтаційного уроку „Шлях до реального трудового життя” старшокласники ознайомились із барометром професій району та області, опрацювали формулу правильного вибору професії. Спільно з учнями було визначено типові помилки при виборі професійного фаху та шляхи їх уникнення. Учасники уроку взяли активну участь у моделюванні стилю поведінки випускника при виборі професії.
  Присутні на заході педагогічні працівники позитивно оцінили значення акції для школярів. За їх словами, така форма роботи дозволяє підвищити доступність та привабливість профорієнтаційних послуг, краще підготувати учнів до усвідомленого вибору професійної діяльності.
     Також у рамках профорієнтаційної роботи до Мащанського ліцею завітали представники Державного професійно-технічного навчального закладу "Сарненський професійний аграрний ліцей" та Костопільського будівельно-технологічного коледжу НУВГП, які представили учням 9 та 11 класів спеціальності, за якими проводить підготовку фахівців їхні заклади освіти.