пʼятницю, 26 жовтня 2018 р.

ЗАГАЛЬНОШКІЛЬНІ
БАТЬКІВСЬКІ ЗБОРИ
з теми «Формування ціннісних орієнтирів учнів, схильних до девіантної поведінки»

            Виховання сучасних дітей, турбота про них, забезпечення їхніх прав в усіх цивілізованих країнах світу розглядається як стратегічний загальнонаціональний пріоритет. За таких обставин базовими векторами консолідації зусиль різних органів державної влади та громадськості цілком слушно вважати безпеку й благополуччя дитини.
         У сучасному світі активізуються такі негативні явища серед дітей та учнівської молоді як насильство, кібертретирування, секстинг, буллінг тощо, що не може не викликати стурбованості й посиленої уваги широких кіл громадськості, освітян, батьків.

         26 жовтня 2018 року у Мащанському ліцеї відбулись батьківські збори з теми «Формування ціннісних орієнтирів учнів, схильних до девіантної поведінки». Збори розпочались із виступу директора Сиротинської О. В., яка ознайомила всіх присутніх із фінансовими надходженнями та придбаним матеріально-технічним інвентарем для ліцею. Також Оксана Вікторівна нагадала про правила користування мобільними телефонами під час навчально-виховного процесу.

         Заступник директора з навчально-виховної роботи Потарейко Г. Б. розповіла про те, що суспільний запит спрямований на школу, яка є місцем, де дітей не тільки навчають, а й простором для їх повноцінного розвитку, осередком успішних, креативних і щасливих дітей. А такий омріяний заклад освіти можливий лише в атмосфері фізичного комфорту, сприятливого соціального та психологічного клімату, який підтримує особистість, яка розвивається, вчасно реагує на її потреби та з повагою ставиться до її особливостей.

Крім того, Галина Борисівна нагадала, що для дітей та молоді несприятливі впливи середовища насамперед виявляються у вигляді складних ситуацій у міжособистісному спілкуванні, у проявах психологічного та емоційного насильства, у дії несприятливих факторів, пов’язаних з процесом навчання.
Учитель інформатики Озарчук А. В. підготував для батьків соціальні відеоролики, у яких розповідається, як розпізнати буллінг, як запобігти насильству, а також, як вберегти дітей від небезпеки у соціальних мережах.