понеділок, 21 вересня 2020 р.

 ОЛІМПІЙСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ У МАЩАНСЬКОМУ ЛІЦЕЇ


    Щоб  навчити цінувати власне здоров’я,виховувати в школярів потребу в постійній руховій активності, зміцненні здоров’я, залучати до активних занять фізичною культурою та спортом в школі щороку у  Мащанському ліцеї традиційно проводиться Олімпійський тиждень.  Не виключенням став і цей рік. Олімпійський тиждень тривав з 14 по 18 вересня.




   Під час Олімпійського тижня вчитель фізичної культури Демчук Олексій Андрійович організував та повів чимало спортивних заходів. Зокрема, учні Мащанського ліцею знайомились з історією Олімпійських ігор, із кодексом учасників змагань, із принципами Олімпійського руху, не обійшлось і без цікавих естафет, турнірів, конкурсів.

    Учні змагалися у підтягуванні на перекладині, віджиманні, жимі лежачи, стрибках на скакалці, а також у різноманітних естафетах. 





 

      Кращі результати продемонстрували учні Пінчук Микола (11 клас), Шавула Вікторія (8 клас), Плохута Артем (9 клас), Білаш Дмитро (9 клас), Стахнюк Богдана (7 клас), Шварц Ярослав (7 клас). Переможці були нагороджені грамотами та солодкими подарунками.






        Варто зазначити, що саме фізичне виховання є одним з важливих напрямків освітнього процесу, оскільки воно спрямоване на збереження і зміцнення здоров’я учнів, гармонійний розвиток, формування у дітей життєво важливих рухових умінь і навичок, вироблення звички до здорового способу життя, виховання почуття патріотизму, а також надання можливостей дізнатися про олімпійські види спорту.

        Учні Мащанського ліцею цей тиждень запам’ятають надовго, адже отримали безліч емоцій, позитивних вражень. А рухливі ігри на свіжому повітрі додали ще й здоров’я. З гарним настроєм та великим задоволенням закінчився Олімпійський тиждень. Ми з гордістю можемо сказати, що у Мащанському ліцеї ростуть сильні, сміливі, спритні.