вівторок, 9 лютого 2021 р.

ДЕНЬ БЕЗПЕЧНОГО ІНТЕРНЕТУ 2021


 

 9 лютого 2021 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.

День безпечного Інтернету (SID/ДБІ) запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю.

Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.

День безпечного Інтернету надає унікальну можливість для проведення заходів з безпеки онлайн разом зі всім світом: як у закладі освіти, бібліотеці, громадській організації, так й в органах влади, бізнесових організаціях.

Щороку до Дня безпечного Інтернету в Україні, як і у всьому світі, приєднується все більше організацій. 

Учасники освітнього процесу Мащанського ліцею також долучилися до проведення Дня Безпечного Інтернету 2021. Вчитель інформатики Озарчук А. В. провів онлайн-лекції та презентації для учнів 9-10 класів з теми "Безпека в Інтернеті" "Онлайн-загрози: що чекає на підлітків по той бік монітору". Також педагог представив для учнів посібники "Клан Клік-Клац. Виховання дітей в цифрову еру" (https://edpro.ua/blog/informacijna-bezpeka), де розповідається про небезпечні виклики в цифровому світі та як з ними боротися, а також "The Web We Want" ("Інтернет, який ми хочемо"), у якому підлітки з різних країн розповідають про прості правила інтернет-безпеки та інтернет-поведінки. Також у даному посібнику розповідається про права та обов’язки користувачів Інтернету. Учнів дуже зацікавила інформація з даного посібника, адже у ХХІ столітті стрімко збільшується кількість користувачів Інтернету, а про правильну поведінку в мережі мало хто знає.

Крім того, напередодні, 8 лютого для учнів 5-7 класів Мащанського ліцею було продемонстровано анімаційні мультфільми, що стосуються безпеки в Інтернеті (Безпека дітей в Інтернеті, Безпека в Інтернеті).

Здобувачі освіти Мащанського ліцею старанно виконують правила безпечної поведінки в Інтернеті.

Висловлюємо вдячність #ЦЕНТР КРАЩОГО ІНТЕРНЕТУ за надані матеріали для проведення Дня Безпечного Інтернету.