вівторок, 16 лютого 2021 р.

 ДОЛЯ НА ПОЛОТНІ:
ЧЕРВОНЕ  ТО ЛЮБОВ,
А ЧОРНЕ  ТО ЖУРБА

 


Основним завданням діяльності Центру “Сонцеграй” Мащанського ліцею є відродження та популяризація духовної культури українського народу.

Члени диячого просвітницького товариства “Сонцеграй” працюють над краєзнавчими проєктами “Відомі люди нашого краю” (керівник Потарейко Г. Б., заступник директора з навчально-виховної роботи).

Упродовж багатьох років заклад відвідували просвітяни, літератори, музиканти, художники, майстри народних ремесел.



Нещодавно на гостини до “Сонцеграю” була запрошена техпрацівниця Мащанського ліцею Свінтуховська Ніна Михайлівна - людина із “золотим серцем та золотими руками”, “розквітлою в літах душею”, яка розповідає нитками красиво і витончено про те, що не можна передати словами.

Вишивка - заняття, яке надихає майстриню до життя. Її оселю прикрашають картини, рушники, серветки, скатертини. Вишитих подушок аж двадцять дві!





Учням цікаво було почути не тільки про символіку українських орнаментів, переглянути унікальну виставку робіт, а й дізнатися про технологію виготовлення домашнього полотна. Кожен з нас хотів би навчитися “вишивати свою долю”, де радість і журба сплелися, як червоні та чорні нитки на полотні.