субота, 13 лютого 2021 р.

 ІНЖЕНЕРНИЙ ТИЖДЕНЬ У МАЩАНСЬКОМУ ЛІЦЕЇ


Учні 4 класу взяли участь в Інженерному тижні. Це проєкт для учнів, який покликаний зацікавити здобувачів освіти наукою та дати поштовх до розвитку інженерного потенціалу, також  для розвитку STEM-освіти та впровадження STEM-навчання. Завдання, запропоновані організаторами, допомогли прокачати практичні та творчі навички, вміння знаходити рішення та досягати очікуваних результатів, удосконалили комунікативні та соціальні навички, тобто працювати в групах, парах, домовлятися, аналізувати та оцінювати результати праці.

Ми зараз живемо у складний час. Змушені шукати шляхи боротьби з пандемією. Ми добре знають, що багато хвороб від брудних рук. А бруд - це безліч бактерій, мікробів. Вони різної форми та розмірів, але ми маємо змусити їх зникнути. Для цього однієї води замало - такий висновок зробили мої школярики, виконуючи завдання "Бактерії, що зникають". На допомогу може прийти і приготовлений у домашніх умовах "Санітайзер". А як же бути в нинішні дні без захисної маски??! Ми вже вміємо їх виготовляти.

 


 
Всі мають мрію. І, напевне, кожен мріє політати, піднятися високо в небо, щоб з висоти пташиного польоту побачити рідні краєвиди, опуститися на землю на парашуті, а ще можна побувати на іншій планеті,  знищити незнайомих чоловічків. В цьому нам допомогли створені власними руками "парашути", "ракети" звичайні та пружні, "махоліт", пристрій "безпечне приземлення" та пістолет-рогатка.



Наступного дня "аквалангісти" погрузилися у водні глибини. Спочатку були зверху, а потім занурилися на дно. Їм вдалося побачити, "що там в океані". Водні простори не тільки милують око своєю красою та різноманітністю, але просять про допомогу. Врятуймо світ водойм – висновок проведених вправ.



А ще ми створили прилади, які допомогли нам зрозуміти, як ми чуємо вухом та як працюють наші голосові зв’язки. Найбільше задоволення приніс нам «Круть - верть». З’єднуючи кольорові смужки, ми створили не лише спектр кольорів, а такий пристрій, який знімає стрес, розвиває дрібну моторику рук. Це круто.



     Завдання, які були запропоновані, пізнавальні, творчі, практичні. Ми вже другий рік беремо в цьому тижні участь. #ТОМУЩОЦІКАВО.