пʼятницю, 1 вересня 2023 р.

ДЕНЬ ЗНАНЬ У МАЩАНСЬКОМУ ЛІЦЕЇ

 


День знань – це не тільки свято для першокласників, які вперше переступають поріг школи. Це свято для всіх, хто любить знання, хто прагне розвиватися, хто цінує освіту. Знання – це сила, це свобода, це майбутнє. Знання відкривають перед нами безмежні можливості, дозволяють розуміти світ краще, допомагають знаходити рішення складних проблем. Знання – це також відповідальність, це обов’язок перед собою та суспільством.

День знань сьогодні –  це також день подяки всім захисникам України, завдяки яким ми маємо мирне небо без повітряних тривог, день подяки тим, хто передає нам знання, хто вчить нас мислити, аналізувати, творити. Це день подяки, насамперед, нашим збройним силам, а також вчителям, які не тільки навчають, але й формують світогляд, характер, особистість.






З нагоди Дня знань у Мащанському ліцеї відбулась урочиста лінійка, на яку завітало чимало гостей – голова Малолюбашанської сільської ради Світлана Ковальчук, священник Православної церкви України о. Іван (Жук), батьки.

З вітальним словом до всіх присутніх звернулась директор Мащанського ліцею Оксана Сиротинська, яка побажала всім успішного старту в новому навчальному році та мирного і спокійного навчання.

Світлана Андріївна Ковальчук, виступаючи перед учасниками урочистості, висловила слова вдячності нашим воїнам, які захищають нас від ворога, та побажала здобувачам освіти віри у перемогу, творчих здобутків на ниві навчання, а також мирного неба над головою.

Отець Іван благословив усіх присутніх на вдалий початок у новому начальному році та побажав учасникам освітнього процесу Божої милості, натхнення та віри у світле майбутнє.








Під час лінійки також було вшановано пам’ять загиблих Героїв, які ціною власного життя захищають нас від ворога.

Крім того, було нагороджено Івана Озарчука, учня 8 класу, за ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі презентацій «Історію України творять Особистості» за презентацію «Педагог… Патріот… Просвітянин…», у якій розповідається про відомого педагога, літератора та краєзнавця нашого краю Володимира Борисовича Степанюка.








День знань – це також день радості та надії для всіх учнів, які починають новий етап свого життя. Це день, коли ми бажаємо їм успіху в навчанні, веселощів у спілкуванні, захоплення в пізнанні. Тож, з Днем знань, дорогі друзі! Нехай цей день буде святковим, щасливим, незабутнім! Нехай знання будуть для не тягарем, а скарбом!