вівторок, 20 лютого 2018 р.

ЖИТТЯ, МОВ СПАЛАХ
ПОДВИГ НЕБЕСНОЇ СОТНІ


     20 лютого 2018 року у Мащанському ліцеї навчання розпочалося із лінійки-реквієму, приуроченій трагічним подіям на Майдані Незалежності 2013-2014 років.
     Лінійка розпочалась із виконання Державного Гімну України та хвилини мовчання під акомпонемент пісні "Плине кача по тисині", яка стала символічним гімном подвигу Небесної Сотні. Педагог-організатор Озарчук Л. Є. запалила символічну свічу пам’яті біля стенду "Небесна Сотня. Життя, мов спалах".


      
      Вчитель історії та правознавства Власюк О. Ю. нагадав усім присутнім про хронологію тих трагічних подій, що відбувались у січні-лютому 2014 року, про ганебні диктаторські закони, які приймала тодішня влада, про знущання беркутівців над патріотами України. Також для учнів 8, 10 та 11 класів вчитель географії та інформатики Озарчук А. В. продемонстрував документальний фільм про події Майдану "Злам. Слідами революції", а також відеокліпи у виконанні Ніни Матвієнко "Реквієм" та Павла Табакова "Небесну Сотню, Господи прийми".

     Приємною несподіванкою став візит до ліцею нашого випускника, учасника Революції Гідності, а нині військовослужбовця, який проходить контрактну службу у Збройних сил України. Він пригадав ті трагічні події, що відбулись на Майдані Незалежності взимку 2013-2014 років, подякував усім учителям та учням за теплий прийом і побажав усім мирного неба та міцного здоров’я. Варто зауважити, що наш випускник нагороджений медалями "За зразкову службу", "За відмінну службу", а також орденом Богдана Хмельницього ІІІ ступеня.