пʼятницю, 9 березня 2018 р.

ТИЖДЕНЬ ПЕДАГОГІЧНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ


         Відповідно до плану роботи школи на 2017-2018 навчальний рік та з метою підвищення рівня педагогічної майстерності учителів, презентації інноваційних форм і методів навчання, індивідуального стилю роботи з учнями з 26 лютого  по  02 березня  2018 року за участю педагогів, які атестуються у 2017-2018 навчальному році, у Мащанському ліцеї проходив тиждень педагогічної майстерності.
        Озарчук А. В. підготував і провів урок географії у 8 класі з теми «Ландшафт як просторово-цілісна система. Класифікація ландшафтів. Фізико-географічне районування України. Дослідження К. І. Геренчука».  Урок сприяв формуванню знань учнів про взаємозв’язок природних компонентів на прикладі вивчення природно-територіальних комплексів України, удосконаленню навиків роботи учнів з тематичними картами, ознайомленню учнів з фізико-географічним районуванням території України.
    Педагог ознайомив учнів із діяльністю К.І. Геренчука та його вкладом у розвиток ландшафтознавства  України.
     На уроці фізики Вашай Ж. В. учні 7 класу досліджували  залежність тиску від сили тиску та від площі поверхні, навчались розв’язувати задачі на тиск та застосовувати знання про тиск у повсякденному житті. Педагог сприяв розвитку винахідливості, логічного мислення.
         

  Урок історії у 6 класі з теми «Як за елліністичної доби розвивалась культура» підготував і провів Власюк О. Ю. Вчитель познайомив учнів із внеском народів країн Східного Середземноморʼя у світову культуру; розвивав навички роботи з історичними текстами. Учні мали випереджувальні завдання: опис пам’яток елліністичної цивілізації, повсякденне і духовне життя в Александрії.

         «Безпека школяра» - тема відкритого уроку основ здоровʼя  у 4 класі, який провів вчитель початкових класів Ковальський В. Г. Школярі ознайомились із правилами поведінки під час масових заходів, вчилися правильно  поводити себе з незнайомими людьми, дотримуватись правил безпечної поведінки.
         Педагог-організатор Озарчук Л. Є. у рамках місячника правових знань провела брейн-ринг «Її величність Феміда»  між учнями 9-11 класів. Школярі були поділені на дві команди, які заздалегідь придумали назви  команд, девізи, виготовили стінгазети. Учасники показали правові знання в галузях цивільного, сімейного та кримінального законодавства, а також знання прав і обов’язків дітей відповідно до Конвенції ООН «Про права дітей». Даний виховний захід сприяв формуванню в учнів ціннісного ставлення до суспільства та держави, правової свідомості, соціокультурних компетентностей.